Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, οι τάξεις Β2΄, Γ1΄ και Γ2΄ του σχολείου μας, μαζί με τις αγαπημένες τους δασκάλες, αναβίωσαν ένα παραδοσιακό πασχαλινό έθιμο που κρατάει αιώνες, τα Λαζαράκια.

Το Σάββατο του Λαζάρου, αυτή η ξεχωριστή ημέρα πριν από την Κυριακή των Βαΐων, σε πολλά χωριά και πόλεις, οι άνθρωποι έφτιαχναν μικρά ανθρωπάκια από ψωμί, τα Λαζαράκια. Αυτά τα ψωμάκια ήταν ανθρωπόμορφα, με ματάκια από σταφίδες ή μοσχοκάρφια, στόμα, χέρια και πόδια. Ήταν ένας τρόπος για τα παιδιά να συμμετέχουν στην προετοιμασία για το Πάσχα, με μια παράδοση γεμάτη αγάπη και δημιουργικότητα.

Τα παιδιά μας όχι μόνο αναβίωσαν αυτό το παραδοσιακό έθιμο, αλλά είχαν την ευκαιρία να μάθουν και τα ειδικά κάλαντα (Λαζαρικά) που τραγουδούν το Σάββατο του Λαζάρου. Με μεγάλη χαρά, τραγούδησαν τα κάλαντα, φέρνοντας την παράδοση ζωντανή στο σχολείο μας.

Επιπλέον, η εκπαιδευτικός της πληροφορικής άδραξε την ευκαιρία για δημιουργικότητα και μας έφτιαξε υγιεινά μπισκότα που συσκευάστηκαν και πουλήθηκαν στο πασχαλινό μας παζάρι.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο στην οργάνωση και την επιτυχία του παζαριού μας. Η συνεργασία και ο συντονισμός τους αποτέλεσαν κλειδί για την ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία της εκδήλωσης.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στα ζαχαροπλαστεία “Αδελφοί Β. Σουρέα”, που πάντα στέκονται δίπλα μας και συνεισφέρουν στην προετοιμασία και την επιτυχία των εκδηλώσεών μας.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Γ1΄ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ