Το σχολείο μας έλαβε ενεργά μέρος στη δράση της 18ης Δεκεμβρίου των Παιδικών Χωριών SOS, με τη συμμετοχή μαθητών από τη Β΄ Τάξη και των δασκάλων τους, της κ. Αλεξοπούλου Χαραλαμπίας και της κ. Μόσχου Αικατερίνης. Η δράση εστιάστηκε στο σημαντικό θέμα της αποϊδρυματοποίησης των παιδιών και στο δικαίωμά τους να ανήκουν σε μια οικογένεια.

 Οι μαθητές συμμετείχαν δραστήρια  με κατασκευές που είχαν προετοιμάσει και παρουσιάστηκαν στον προθάλαμο του Πνευματικού Κέντρου. Μέσα από αυτές τις κατασκευές, τα παιδιά μετέφεραν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους σχετικά με το θέμα της αποϊδρυματοποίησης, προσφέροντας έτσι μια οπτική τους πάνω στο θέμα.

Επιπλέον, μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο και μια παρουσίαση με χρήση Powerpoint, το σχολείο μας προέβη σε μια προσεκτική ανάλυση του ζητήματος της αποϊδρυματοποίησης μέσα από την μοναδική οπτική γωνία ενός παιδιού.

Η δράση αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση του σχολείου μας στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών του, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Η ενεργή συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών αποτελεί παράδειγμα της δύναμης που έχει η εκπαίδευση στη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ενημερωμένου κόσμου.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου