Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, φιλοξένησε  ένα εξαιρετικά σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο εστίασε στα δικαιώματα του παιδιού και στον σοβαρό προβληματισμό γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ’ τάξης, ενισχύοντας την κατανόηση τους για θέματα σχετικά με τη σχολική ζωή.

Το πρόγραμμα αυτό διοργανώθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος περιελάμβαναν την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα δικαιώματά τους, την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού, την καθιέρωση ορίων συμπεριφοράς και την ενθάρρυνση εποικοδομητικών τρόπων επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στην ψυχολόγο του Δήμου, κα Ραυτοπούλου Ευαγγελία, και στην κοινωνική λειτουργό, κα Μαυρογιάννη Ευαγγελία, για την εξαιρετική τους παρουσίαση και την πολύτιμη ενημέρωση που παρείχαν στους μαθητές μας.

Η συνεισφορά και ο επαγγελματισμός τους αποτέλεσαν την ουσιαστική βάση για την επιτυχή υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.

            Ο εκφοβισμός στο σχολείο είναι μια πραγματικότητα που απαιτεί δράση. Η κατανόηση και η αντιμετώπισή του από μικρή ηλικία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ψυχολογική και κοινωνική ευημερία των παιδιών. Είμαστε βέβαιοι πως τέτοιες πρωτοβουλίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός πιο συνειδητού, ασφαλούς και φιλικού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας. Είναι πρωταρχικής σημασίας να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τέτοιες δράσεις για το κοινό καλό.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου