Ο Διευθυντής  του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας σας κάνει  γνωστό ότι:

    Οι εγγραφές των μαθητών για την Πρώτη (Α΄) Τάξη του Σχολικού Έτους 2024–2025 θα γίνουν από Παρασκευή 1η μέχρι και Τετάρτη 20η Μαρτίου 2024.

    Στην Πρώτη (Α΄) Τάξη γράφονται παιδιά, που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018.

    Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Αίτηση (παρέχεται και από το Σχολείο)

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αυτεπάγγελτη αναζήτηση).

γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) – Παρέχεται και από το Σχολείο

ε. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή απόδειξη ΔΕΗ-ΔΕΥΑΚ, ή συμβόλαιο οικίας κ.λπ.)

Προγραμματισμός της διαδικασίας των εγγραφών – Οδηγίες και κατευθύνσεις

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της σχετικής εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α οι εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης για το σχολικό έτος 2024 – 2025 ξεκινούν την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 20η Μαρτίου 2024.

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά από 08:30 π.μ –14:00 μ.μ από τον Διευθυντή του σχολείου.  Ο γονέας του προς εγγραφή μαθητή καταθέτει σχετική αίτηση εγγραφής η οποία παρέχεται και από το σχολείο. Η αίτηση, σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση του σχετικού νόμου, θα πρέπει να έχει τις υπογραφές και των δύο γονέων. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει είτε να προσέλθουν και οι δυο για να κάνουν την αίτηση είτε να περάσει ο έτερος κηδεμόνας από το σχολείο, εντός των προθεσμιών, για να (συν)υπογράψει τη σχετική αίτηση ή να αποστείλει υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της εγγραφής μέσω gov.gr. ή άλλης δημόσιας υπηρεσίας.

Στα πλαίσια του καλύτερου προγραμματισμού ο γονέας θα πρέπει, απαραιτήτως, πρώτα να επικοινωνήσει με το σχολείο είτε τηλεφωνικά (2721023105-2721180000) είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου mail@1dim-kalam.mes.sch.gr προκειμένου να καθορισθεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσής του.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή εκτός από τα παιδιά της Α΄ τάξης θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τα παιδιά που θα φοιτήσουν στη Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2024 – 2025 (τα φετινά τριτάκια). Το ΑΔΥΜ έχει τριετή ισχύ.

Το ΑΔΥΜ (μόνο η 1η σελίδα του, η 2η περιέχει απόρρητα ιατρικά δεδομένα του μαθητή και παραμένει στο αρχείο του ιατρού) θα πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο  είτε με την εγγραφή ή (το αργότερο) την πρώτη ημέρα λειτουργίας του την επόμενη σχολική χρονιά (2024 – 2025). Για τη συμπλήρωσή του οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στον προσωπικό τους παιδίατρο. Χωρίς έγκυρο ΑΔΥΜ οι μαθητές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής.

Στο Κέντρο Υγείας μπορεί να συμπληρωθεί ΔΩΡΕΑΝ το ΑΔΥΜ από τον παιδίατρο που θα εξετάσει το παιδί. ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο παιδίατρος κρίνει αναγκαίο, το παιδί θα παραπέμπεται από αυτόν για επιπλέον εξέταση (καρδιολογική, οφθαλμολογική κλπ) το αποτέλεσμα της οποίας θα σημειώνεται στο ίδιο έντυπο ΑΔΥΜ.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου