Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2023, η Β΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας άνοιξε τις πόρτες της σε μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα “Δικαιώματα και Υποχρεώσεις”. Η εκδήλωση-ενημέρωση αυτή διοργανώθηκε με την πολύτιμη συνεισφορά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, και απευθύνθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες μας.

Η παρουσίαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που τους αφορούν. Με την υποστήριξη και την εμπειρία της Ραυτοπούλου Ευαγγελίας, ψυχολόγου του Δήμου, και της Μαυρόγιαννη Ευαγγελίας, κοινωνικής λειτουργού, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα θέματα αυτά με βάση τις καθημερινές τους εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές κλήθηκαν να αναλογιστούν τα δικαιώματά τους όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, και την προστασία από τη βία, καθώς και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτά. Μέσα από δραστηριότητες και συζητήσεις, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη σημασία των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεών τους.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κ. Ραυτοπούλου Ευαγγελία και στην κ. Μαυρόγιαννη Ευαγγελία για την εξαιρετική τους παρουσίαση και την πολύτιμη ενημέρωση που παρείχαν στους μαθητές μας.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου