Η εκπαίδευση δεν γνωρίζει σύνορα, και αυτό αποδεικνύεται ξανά και ξανά μέσα από διακρατικά προγράμματα όπως το e-Twinning. Το Σχολείο μας, σε μια πρωτοποριακή κίνηση, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο eTwinning με τίτλο “EuroCityCanvas: Mapping the social face of our cities-Χαρτογράφηση του κοινωνικού προσώπου των πόλεων μας”.

Στο έργο αυτό, συμμετέχουν επίσης  το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 20ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, το Gymnasium School Constantin Brancusi στη Ρουμανία και το Lower Secondary School Allessandro Manzoni στην Ιταλία. Το “EuroCityCanvas” αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο προσέγγιση, σχεδιασμένη για τους μαθητές με στόχο να εξερευνήσουν και να παρουσιάσουν τον κοινωνικό ιστό των πόλεων τους μέσω διαδραστικών χαρτών.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το πρόγραμμα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και του τοπικού τύπου.

Σας παραθέτουμε ενδεικτικά λινκ από τις δημοσιεύσεις για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες:

https://www.messinialive.gr/1o-dimotiko-kai-6o-gymnasio-kalamatas-dimiourgoun-online-diadrastiko-charti-tis-ethelontikes-organoseis-kai-draseis-stin-poli/

https://eleftheriaonline.gr/local/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/316023-episkepsi-mathiton-sto-dimarxeio-kalamatas

https://kalamata.gr/el/enimerosi/news/26202-episkepsi-mathiton-sto-dimarxeio-sto-plaisio-tou-evropaikoy-programmatos-e-twinning