Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024, τα τμήματα Β1 και Β2 του Σχολείου μας έζησαν μια μοναδική εμπειρία που συνδύασε την παράδοση με τη δημιουργικότητα. Με τη συνοδεία των δασκάλων τους, κ. Χαραλαμπίας Αλεξοπούλου και κ. Αικατερίνης Μόσχου, οι μικροί μας φίλοι επισκέφθηκαν την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας με  σκοπό την κατασκευή του δικού τους παραδοσιακού χαρταετού ενόψει της Καθαράς Δευτέρας.

Η εκδρομή αυτή δεν αποτελούσε απλώς μια βόλτα στην αγορά. Ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν τα μυστικά μιας τέχνης που σιγά-σιγά τείνει να εκλείψει. Κάτω από την επίβλεψη ειδικού, οι μαθητές έμαθαν τα βήματα για την κατασκευή ενός παραδοσιακού χαρταετού.

Μετά το πέρας του εργαστηρίου, κάθε τμήμα αναχώρησε κρατώντας ψηλά τον δικό του χαρταετό, έτοιμο να πετάξει στον καθαρό ουρανό της Καθαράς Δευτέρας.

Αλλά η εκπαιδευτική αυτή εμπειρία δεν ολοκληρώθηκε εδώ. Μετά την κατασκευή των χαρταετών, οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους αποφάσισαν να επιβραβεύσουν την προσπάθειά τους με ένα γευστικό φαγητό. Τα λαχταριστά σουβλάκια της αγοράς αποτέλεσαν το τέλειο φινάλε για μια ημέρα γεμάτη δημιουργικότητα και εκπαιδευτική αξία.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου.