Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο “Το σώμα μου φροντίζω, το αγαπώ και το φροντίζω,” οι μαθητές της Γ2 τάξης του Σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Παπανικολάου Μαρίας, συμμετείχαν σε μια δράση που συνέδεσε την υγιεινή διατροφή με τις αξίες της ζωής.

Η συνεργασία των παιδιών της Γ2 τάξης σε αυτό το πρόγραμμα δεν αφορούσε μόνο την υγιεινή διατροφή, αλλά και τις αξίες της ζωής. Μέσα από το πρόγραμμα “Αξίες της Ζωής,” οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη σημασία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της φροντίδας για τους άλλους.

Το αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής ήταν η δημιουργία ενός υγιεινού πρωινού από τους μαθητές. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, οι μικροί ¨σεφ¨ ενώθηκαν για να παρασκευάσουν ένα πλούσιο πρωινό από φρούτα, δημητριακά, υγιεινά σνακ, φυσικούς χυμούς και φρουτοσαλάτες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προωθεί την υγιεινή διατροφή και την ομαδικότητα.

Η δράση αυτή αποτελεί παράδειγμα πώς η εκπαίδευση μπορεί να γίνει δημιουργική και διασκεδαστική, ενώ παράλληλα ενισχύει τις θετικές συνήθειες και τις αξίες στους μικρούς μαθητές. Αυτή η εμπειρία θα συνεχίσει να επηρεάζει την καθημερινότητα των παιδιών, βοηθώντας τους να αναπτύξουν υγιείς συνήθειες που θα τους συνοδεύσουν σε όλη τους τη ζωή.