Η επικοινωνία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Από την πρώτη στιγμή της ζωής μας, αναζητούμε τρόπους για να επικοινωνήσουμε με τους άλλους, να μάθουμε και να μοιραστούμε  εμπειρίες. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, η ενθάρρυνση της επικοινωνίας μεταξύ μαθητών από διαφορετικά σχολεία αποτελεί μια ευκαιρία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων κοινωνικής ζωής και την ενίσχυση του γραπτού λόγου.

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και κοινωνικής ζωής, οι μικροί μαθητές του Α1  ξεκίνησαν να αλληλογραφούν , υπό την καθοδήγηση της κ. Ελένης Μαούνου, με τους μαθητές του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Λάρυμνας, στο Ν. Φθιώτιδας, κοντά στη Λαμία.

Η αλληλογραφία μεταξύ σχολείων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να εξασκηθούν στον γραπτό λόγο. Κατά τη διάρκεια της αλληλογραφίας, οι μαθητές παράγουν αυθεντικά κείμενα, μερικές φορές συνοδευόμενα από ζωγραφιές, που αντανακλούν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους.

Τα γράμματα που γράφουν οι μικροί μας μαθητές είναι πολύ περισσότερα από απλές λέξεις. Είναι η φωνή τους, η σκέψη τους, το συναίσθημά τους που ταξιδεύουν από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Κάθε φόρα αναμένουν με ανυπομονησία τις απαντήσεις, τις φωτογραφίες, τις ζωγραφιές από τους νέους τους φίλους, ανυπομονώντας να μάθουν για τις ζωές τους, τις συνήθειές τους, τα όνειρά τους.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου