Στις 23 Νοεμβρίου 2023, οι τάξεις Ε΄ και Στ΄ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν τον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού και συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων. Η επίσκεψη αυτή είχε ως σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τα ρεύματα ανακύκλωσης και την λειτουργία του κινητού Πολυκέντρου Ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν ότι μπορούν να παραδίδουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους σε δύο διαφορετικά Πολυκέντρα Ανακύκλωσης. Το ένα Πολυκέντρο βρίσκεται στο Μέγαρο χορού, ενώ το άλλο είναι το ήδη εγκατεστημένο και βρίσκεται μεταξύ των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος, στο ύψος του πρώην Δημοτικού Αναψυκτηρίου.

Οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό, με κριτήριο την ποσότητα των γυάλινων, μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών που θα απορρίψουν. Οι νικητές θα αναδειχθούν με βάση τον αριθμό των κουπονιών που εκδίδονται από τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης και θα λάβουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή τους.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές μας να ενημερωθούν για την ανακύκλωση, τη σημασία της μείωσης των αποβλήτων και τις δράσεις που πρέπει να ακολουθούμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, εκτιμήθηκε η συνεργασία με τους υπαλλήλους της Δ.Δ.Α.Ο. και του ΦΟΔΣΑ, οι οποίοι περιέγραψαν λεπτομερώς τη λειτουργία των πολυκέντρων ανακύκλωσης και απάντησαν σε όλες τις απορίες των παιδιών.

Έτσι, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας αποκτούν σταδιακά μια αίσθηση ευθύνης στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας περιβαλλοντικά ευαίσθητης κοινωνίας.

Από τη Διευθυνση του Σχολείου