Την Πέμπτη 23/11/2023 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση  στο 1ο Δημοτικό  Σχολείο Καλαμάτας με θέμα: Κατάρτιση Εξατομικευμένου Προγράμματος Παρέμβασης_ Διατύπωση Διδακτικών Στόχων σε μορφή βιωματικής δραστηριότητας. Τον συντονισμό είχε η κ.Καλύβα Αικατερίνη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, Μεσσηνίας

Η συνάντηση απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικής αγωγής (ΠΕ70) της Α’ και Β’ τάξης, καθώς και στους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης. Το σεμινάριο εστίασε στη βιωματική δραστηριότητα, παρουσιάζοντας και εξερευνώντας τις δράσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Μια από τις κύριες παρουσιάσεις αφορούσε τις δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Ομίλου Υφαντικής “Κόμποι”. Ανάμεσα σε αυτές τις δραστηριότητες ήταν η εκμάθηση διαφόρων τεχνικών υφαντικής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αργαλειού, της υφαντικής με αργαλειό και της κατασκευής υφαντικών αντικειμένων.

Οι υπεύθυνες του Ομίλου, Φλούδα Χριστίνα και Μόσχου Αικατερίνη,  έκαναν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, προβάλλοντας τη σπουδαιότητα των τεχνικών υφαντικής και την επίδρασή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ενεργή συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες ανοίγει νέους ορίζοντες για την εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας εναλλακτικούς τρόπους εκμάθησης και προσέγγισης της γνώσης. Οι εκπαιδευτικοί που  συμμετείχαν σε αυτήν την επιμορφωτική συνάντηση είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Από τη Δ/νση του Σχολείου