Η 27η Νοεμβρίου είναι μια ημέρα όπου το Σχολείο μας  γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση. Μια ιδιαίτερη στιγμή όπου τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας θεατρικής αγωγής, Ελένης Μπουποπούλου, εξέφρασαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το θέατρο και τη θεατρική αγωγή.

Μέσα από το διάλογο, τα παιδιά δημιούργησαν στον πίνακα της τάξης ύστερα από έναν καταιγισμό ιδεών μία ιδεοθύελλα για τη θεατρική αγωγή. Κάποια είδαν τη θεατρική αγωγή ως μια ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, άλλα την αντιλήφθηκαν ως μια πόρτα προς τον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

 Πολλά παιδιά εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, ενώ άλλα μίλησαν για την αυτοπεποίθηση και την ελευθερία που τους προσέφερε το θέατρο.

Τα παιδιά, στη συνέχεια, ασχολήθηκαν ατομικά με σχετικό φύλλο εργασίας με θέμα αν κάποιος σου έλεγε ότι στην Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού υπάρχει το μάθημα της θεατρικής αγωγής πώς θα ένιωθες; Οι σκέψεις τους έδειξαν έναν κόσμο ανάμικτών συναισθημάτων. Κάποιοι αναρωτιόντουσαν, άλλοι ενθουσιάζονταν ενώ κάποιοι άλλοι ίσως ένιωθαν ανασφάλεια για το άγνωστο. Η δημιουργική αυτή διαδικασία αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της θεατρικής αγωγής στην εκπαίδευση.

Το μάθημα της θεατρικής αγωγής δεν είναι απλώς μια ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Είναι ένα ταξίδι που επιτρέπει στα παιδιά να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους με έναν διαφορετικό και δημιουργικό τρόπο. Και σήμερα, αυτή η γιορτή είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η αξία αυτής της πολύτιμης εκπαιδευτικής πρακτικής.

Εκ της Διευθύνσεως