Κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μια ημέρα αφιερωμένη στο διάβασμα και την ανάδειξη της σημασίας του βιβλίου για τα παιδιά. Φέτος, η επίσκεψη της Ε1 και Ε2 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη αποτέλεσε μια ιδιαίτερη  εμπειρία για τα παιδιά, με τη συνοδεία των  δασκάλων τους, της κας Λαμπίρη Δήμητρα και της κας Ασπασίας Τσώνη.

Η ημέρα αυτή, που εορτάζεται κάθε χρόνο προς τιμήν του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τη φιλαναγνωσία και να εμπνεύσουμε τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο της λογοτεχνίας.

Τα παιδιά του Σχολείου μας υποδέχτηκε η Διευθύντρια της βιβλιοθήκης κ. Μάγδας Σουλιώτη, στο Αναγνωστήριο  και αφού τα ξενάγησε στους χώρους της βιβλιοθήκης, τους μίλησε για τα είδη των βιβλιοθηκών, την πρόσκτηση τεκμηρίων, τη δουλειά του βιβλιοθηκονόμου και την ταξινόμηση των βιβλίων στα βιβλιοστάσια. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν να εντοπίζουν βιβλία στα ράφια σύμφωνα με τον ταξινομικό αριθμό τους.

Στη συνέχεια, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης, η εκπαιδευτικός μουσικής Πάρρυ Λουμίτη τους αφηγήθηκε το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Σβούρας και η μπάλα». Η ατμόσφαιρα πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές με το τραγούδι  «Η μουσική των λέξεων» μα και με το παιχνίδι με τους ήχους του χαρτιού! Ενθουσιάστηκαν παίζοντας με την πρωταγωνίστρια του παραμυθιού, τη μπάλα! Αμέσως μετά, τα παιδιά εξέφρασαν σκέψεις και συναισθήματα για τον αγαπημένο τους φίλο, το βιβλίο και συμφώνησαν όλοι μαζί πως… «Με ένα βιβλίο αγκαλιά κανείς δε νιώθει μοναξιά». Ως ανάμνηση της σημερινής δράσης, ένας σελιδοδείκτης περίμενε σιωπηλά να βρει «στέγη» στα χέρια των παιδιών… Ένας σελιδοδείκτης που φιλοτέχνησε η κα Λουμίτη! Περιμένουμε να ανταμώσουμε και πάλι σε νέες βιβλιο-μουσικο-περιπέτειες!

Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας για την άψογη φιλοξενία και την εξαιρετική οργάνωση της εκδήλωσης.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου