Την  Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Jakub Karfík. Η επίσκεψή του ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσει το σχολείο, να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις που πραγματοποιούνται.

Κατά την άφιξή του, ο κ. Karfík συναντήθηκε με τον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος του παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας και το σχολείο. Αν και η στιγμή ήταν δύσκολη λόγω του σεισμού, η θερμή υποδοχή από τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου έδωσε μια αίσθηση αμεσότητας και φιλίας.

Παρά τις περιστάσεις, ο πρέσβης δεν δίστασε και βγήκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς ,σε ένα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Η παρουσία του δημιούργησε ένα περιβάλλον ενθάρρυνσης και ανταλλαγής απόψεων, προσφέροντας ένα φωτεινό σημείο στη μέση μιας δυσάρεστης κατάστασης.

Ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εκπαιδευτικές προσπάθειες και τις δράσεις που αναλαμβάνει το σχολείο προς όφελος των μαθητών και της κοινότητας. Η ενημέρωση αυτή περιλάμβανε τόσο την  προοπτική του σχολείου όσο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρουμε στους μαθητές μας .

Η παρουσία του Πρέσβη αποτέλεσε μεγάλη τιμή για το σχολείο και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο κ. Karfík χάρισε στη βιβλιοθήκη του σχολείου ένα βιβλίο για τα κάστρα της Τσεχίας, ενώ οι μαθητές πρόσφεραν ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα.

Συνοψίζοντας, η επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας να ενισχύσει τους δεσμούς του μεταξύ διαφορετικών κουλτούρων και να προωθήσει την πολιτιστική ανταλλαγή και την κατανόηση. Η συνεργασία και η φιλοξενία που επεδείχθη από όλους τους εμπλεκομένους αναδείχθηκαν ως βασικά στοιχεία για την επιτυχία αυτής της επίσκεψης.

Υ.Γ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κα. Ευτυχία Παπαδοπούλου, για τις μεταφράσεις και την οργάνωση αυτής της επίσκεψης.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου