Σήμερα, Παρασκευή 28η Μαρτίου 2024, οι μαθητές της Β΄ τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου βίωσαν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία κατά την επίσκεψή τους στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Υφαντικής. Η ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε από την υπεύθυνη του ομίλου, κ. Φλούδα Χριστίνα, αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν τον κόσμο της υφαντικής τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις διαδικασίες του υφαντικού έργου, από την επεξεργασία των υλικών μέχρι την τελική κατασκευή των προϊόντων. Η κ. Φλούδα Χριστίνα με επιδέξιο τρόπο εξήγησε κάθε βήμα και τεχνική που απαιτείται για τη δημιουργία ενός υφαντού, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους μαθητές να εκφράσουν τη φαντασία τους και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που προσφέρει η υφαντική τέχνη.

Οι εντυπώσεις από την επίσκεψη αυτή ήταν ιδιαίτερα θετικές, καθώς οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναέρθουν και να δοκιμάσουν την ίδια τη διαδικασία της ύφανσης. Το ενδιαφέρον τους για την τέχνη αυτή και η ενέργεια που επέδειξαν κατέδειξε την αξία αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τις δασκάλες που συνόδευαν τους μαθητές για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους!

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου