Η Στ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, υπό την επίβλεψη του δασκάλου τους, κ. Κώστα-Ξυλά Σταύρου.

Το μουσείο προσέφερε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Τα αντικείμενα και αγάλματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας έχασαν την ταυτότητά τους, θα τα βοηθήσουμε να την ξαναβρούν;”. Αυτό το πρόγραμμα ανακάλυψης εκθεμάτων αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην εκπαίδευση, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να ενεργήσουν ως αρχαιολόγοι και να ερευνήσουν την ιστορία των αρχαίων αντικειμένων.

Το πρόγραμμα αποτέλεσε μια πραγματική ανασκόπηση του χρόνου και της ιστορίας, καθώς οι μαθητές κλήθηκαν να ανακαλύψουν την ταυτότητα αντικειμένων που είχαν χαθεί. Μέσα από διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως γρίφοι, παιχνίδια ρόλων, κατασκευές  τα παιδιά κλήθηκαν να ανασύρουν την ιστορία πίσω από κάθε αντικείμενο. Ο δάσκαλος τους, κ. Σταύρος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εκπαιδευτικής επίσκεψης, ενθαρρύνοντας την ενεργή συμμετοχή και το ερευνητικό πνεύμα των μαθητών.

Συνοψίζοντας, η επίσκεψη της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας αποδείχθηκε μια επιτυχημένη εμπειρία εκπαίδευσης και πολιτιστικής εξοικείωσης.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου