Επισκέψεις ανάμεσα σε σχολεία μπορούν να αποδειχθούν ένας πολύτιμος τρόπος για την ανταλλαγή ιδεών, την εμπλοκή και την έμπνευση. Στις 19 Απριλίου, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας για να γνωρίσει και να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Ομίλου Υφαντικής του σχολείου.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια θερμή υποδοχή και ενημέρωση από τις υπεύθυνες του Ομίλου, τις δασκάλες Αικατερίνη Μόσχου και Φλούδα Χριστίνα. Αμέσως μετά, τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ  ξεκίνησαν να εξερευνούν τον αργαλειό και να δημιουργούν δικές τους κατασκευές και δημιουργίες υφαντικής με μεγάλο ζήλο και ενδιαφέρον.

Οι τέσσερις συνοδοί τους, Φουσέκη Έλενα, Μιχαήλ Μαρία, Χόχωλης Γιώργος και Ηλιοπούλου Έλλη, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία αυτής της συνεργασίας και επίσκεψης, που είχε θετικό αντίκτυπο στα παιδιά τόσο του σχολείου μας όσο και του ειδικού.

 Αυτή η επίσκεψη δεν ήταν απλώς μια συνάντηση δύο σχολείων. Ήταν μια εμπειρία που αναδείκνυε τη δύναμη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στην εκπαίδευση. Καθώς ανταλλάζουμε γνώσεις και εμπειρίες, δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Και οι σημερινές δημιουργίες είναι οι βάσεις αυτού του μελλοντικού που οικοδομούμε μαζί, βήμα προς βήμα, υφαίνοντας το υφαντό του αύριο.

Το κλείσιμο αυτής της ημέρας ήταν μια στιγμή συγκίνησης. Τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ μας αποχαιρέτησαν  με ευχές και ένα υπέροχο αυτοσχέδιο τραγούδι για τον αργαλειό, με καθαρά μηνύματα συμπερίληψης και αλληλεγγύης που είχαν ετοιμάσει με αγάπη για μας!!!

Ο ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ

Κόρη που  ‘φαι

Κόρη που ‘φαίνεις στον αργαλειό

Και ‘φαίνεις και ξεφαίνεις

Και το νου μου ξετρελαίνεις

Μεταξωτό 

μεταξωτό είναι το πανί 

μεταξωτό το χτένι 

και η κόρη που το ‘φαίνει

Ας πάνε ο 

ας πάνε όσα δούλευα

 κι όσα έχω δουλεμένα

 κόρη εγώ για σένα

Και εμείς εδώ 

και εμείς εδώ που ήρθαμε

 να σας γνωρίσουμε

 και να σας τραγουδήσουμε

Σε αυτόν εδώ 

σε αυτόν εδώ τον αργαλειό

 να υφαίνεται παιδιά

 μια μεγάλη αγκαλιά!