Η 1η Μαρτίου του 2024 έφτασε, και παρά τις ατυχείς καιρικές συνθήκες που δεν μας χάρισαν έναν τυπικό ανοιξιάτικο ήλιο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο έζησε την υποδοχή της Άνοιξης με  ξεχωριστές και χαρούμενες εκδηλώσεις.

Το Γ2 τμήμα, με τη δασκάλας τους, κ. Παπανικολάου Μαρία, επέλεξε να αντιμετωπίσει τον καιρό με έναν ξεχωριστό τρόπο. Το πρωί της 1ης Μαρτίου, τα παιδιά του τμήματος βγήκαν από τη τάξη τους κρατώντας χάρτινα ομοιώματα χελιδονιών. Τραγουδώντας  χελιδονίσματα τα κάλαντα της Άνοιξης, δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα που έφερε το πνεύμα της εποχής ακόμη και σε μια μέρα με αρκετά σύννεφα. Η παράδοση της χελιδόνας είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της πρώτης Μαρτίου για την άφιξη της Άνοιξης και την επιστροφή των χελιδονιών.

Το Α2 τμήμα, με τη κ. Χριστίνα Φλούδα και τον κ. Χαράλαμπο Κατσούλη, πρόσθεσε μια άλλη διάσταση στο γιορτινό κλίμα. Με όμορφες συνθέσεις από λουλούδια της Άνοιξης, όπως ανθισμένες λεβάντες, δημιούργησαν μια ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα που έλαμπε από το χρώμα και το άρωμα των λουλουδιών.

Με αυτήν την υποδοχή της Άνοιξης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο απέδειξε ότι η αλληλεπίδραση με τη φύση και η διατήρηση των παραδόσεων είναι σημαντικές αξίες που πρέπει να διδάσκονται και να διατηρούνται.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου