Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, το Τμήμα Γ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας βίωσε μια συναρπαστική ημέρα, καθώς υλοποιήθηκε το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων “Αξίες της Ζωής”. Υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της δασκάλας κ. Ελένης Κανελλοπούλου, οι μικροί μαθητές βιώσανε μια εμπειρία ενίσχυσης αξιών με έμφαση στη συνεργασία και την ομαδικότητα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παιχνίδια συνεργασίας εντός τάξης, κατά τα οποία τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Οι διαφορετικές δραστηριότητες είχαν ως στόχο την ενίσχυση των ανθρωπιστικών αξιών όπως ο σεβασμός, η αλληλοϋποστήριξη και η κατανόηση.

Η συνέχεια του προγράμματος εστιάστηκε σε δραστηριότητες συνεργασίας εκτός τάξης. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, συμμετείχαν σε παιχνίδια που ενίσχυσαν την ομαδικότητα και την αμοιβαία κατανόηση. Από την επίλυση προβλημάτων μέχρι τη δημιουργία ομαδικών δράσεων-παιχνιδιών, τα παιδιά έμαθαν τη σημασία της συνεργασίας.

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι του προγράμματος ήταν οι δημιουργικές κατασκευές που πραγματοποιήθηκαν. Οι μαθητές, με υλικά που είχαν στη διάθεσή τους, δημιούργησαν κατασκευές που αντικατοπτρίζουν τις αξίες της ζωής.

Με το πρόγραμμα “Αξίες της Ζωής”, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας δείχνει ότι η εκπαίδευση μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από απλά μαθήματα. Μπορεί να είναι μια εμπειρία, ένα ταξίδι που διαμορφώνει χαρακτήρες και ενισχύει αξίες.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου