Το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2024, οι  μαθητές του Γ1 και Γ2 τμήματος,  με την επίβλεψη των αγαπημένων τους δασκάλων, κ. Παπανικολάου Μαρία και κ. Κανελλοπούλου Ελένη, οι μικροί μας μαθητές πραγματοποίησαν έναν εκπαιδευτικό περίπατο στην Κεντρική Λαϊκή Αγορά της πόλης μας.

Η εκδρομή αυτή έλαβε χώρα στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο “Το σώμα μου γνωρίζω, το αγαπώ και το φροντίζω,” στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της φροντίδας του σώματός τους.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της λαϊκής αγοράς, ανακαλύπτοντας ποικίλα τρόφιμα και προϊόντα που διατίθενται καθημερινά. Οι παιδαγωγικές δραστηριότητες περιλάμβαναν παρατηρήσεις και συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο παραγωγής, την ποικιλία των τροφίμων, και τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Ένα από τα κύρια μηνύματα που δόθηκαν στα παιδιά ήταν η σημασία της ισορροπημένης διατροφής και η επίγνωση του ρόλου που παίζει η διατροφή στη διατήρηση της υγείας.

Μετά την περιήγηση στην αγορά, οι μικροί εξερευνητές απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα σε τοπική ταβέρνα.

Αυτός ο εκπαιδευτικός περίπατος στην κεντρική λαϊκή αγορά Καλαμάτας αποτελεί ένα παράδειγμα πώς η εκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί με τη διασκέδαση για την προώθηση υγιεινών συνηθειών στους μικρούς μαθητές μας.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου