Την προηγούμενη Δευτέρα 05/2/2024 το απόγευμα το τμήμα Β2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και η δασκάλα τους, κα. Αλεξοπούλου Χαραλαμπία , υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των παιδικών χωριών sos και τους γονείς. Το συμβούλιο της τάξης προσδιόρισε τη λέξη αναδοχή ως σημαία στο καράβι με τις αξίες της τάξης στο εργαστήριο δεξιοτήτων ,ο μαγικός κόσμος της τάξης μας ,και φιλοτέχνησε μία σημαία με αυτή τη λέξη.Στη συνάντησή μας ζητήσαμε από κα. Χρύσα Βόσσινα,εκπρόσωπος των παιδικών χωριών sos, να τοποθετήσει την παραπάνω σημαία στο εν λόγω καράβι .

Στη συνέχεια γονείς και παιδιά έγιναν συγγραφείς και εικονογράφοι φτιάχνοντας μικροϊστορίες με κυρίαρχο θέμα ,την αναδοχή . Αφού παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες από τα παιδιά ακολούθησε επικοδομητικός διάλογος με σκοπό κυρίως στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας για τους στόχους και τους σκοπούς των παιδικών χωριών sos. Ευχαριστούμε πολύ όλους για τις συμμετοχή τους.Περάσαμε ένα αξέχαστο απόγευμα!

Ανυπομονούμε για μελλοντικές παρόμοιες δράσεις, με τον στόχο να εξελιχθούμε σε ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες, έτοιμους να στηρίξουμε τις αξίες της ανθρωπιάς και της αναδοχής.Αυτή η εμπειρία μας ενώνει και μας καθιστά περήφανους πολίτες ενός κόσμου που επιλέγει την αγάπη και τη συμπόρευση.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου