Η πρώτη μέρα της άνοιξης, η 21η Μαρτίου του 2024, φέρνει μαζί της τη φρεσκάδα, το χαμόγελο και τη διάθεση για δημιουργία. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, η φετινή άνοιξη υποδέχθηκε τους μαθητές των τάξεων Β1 και Β2 με μια ιδιαίτερη δράση που αναδεικνύει τη δύναμη της λογοτεχνίας και της ζωγραφικής.

Με την υποστήριξη των δασκάλων τους, κ. Αλεξοπούλου Χαραλαμπίας και  κ. Μόσχου Αικατερίνης, οι μαθητές ενέπνευσαν με τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους. Μέσα από ποιήματα και ζωγραφιές,  γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Οι μαθητές επέλεξαν να δημιουργήσουν ποιήματα που αντικατοπτρίζουν τη χαρά που φέρνει μαζί της η Άνοιξη. Με τη συμβολή της Σχολικής Συμβούλου, κυρίας Καλύβα Αικατερίνης και τον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα να αποτελεί πηγή έμπνευσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες κλήθηκαν να ανακαλύψουν τη δύναμη των λέξεων και την ομορφιά της ποίησης.

Οι δημιουργίες τους αναρτήθηκαν σε ένα Padlet, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει την κοινή καταχώρηση περιεχομένου.

Αυτή η δράση, με τίτλο “Άνοιξη στα Σχολεία με Έμπνευση και Φαντασία”, αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η εκπαίδευση μπορεί να συνδυάσει τη διασκέδαση με τη μάθηση και την έκφραση. Σε μια εποχή που η τεχνολογία επικρατεί, η δράση αυτή απέδειξε ότι η ποίηση και η τέχνη δεν γνωρίζουν όρια, και μπορούν να συνδυαστούν με την ψηφιακή εποχή για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου