Σήμερα, στις 21 Μαρτίου 2024, οι μαθητές των τάξεων Γ’ και Δ’ του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, της Ιωάννας Κούκου, της Παπανικολάου Μαρίας και της Ελένης Κανελλοπούλου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας. Αυτή η επίσκεψη ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εμβαθύνουν στην ιστορία της Ελλάδας και να ανακαλύψουν τη σπουδαιότητα του Ελληνικού Αγώνα του 1821 και των ηρώων που αγωνίστηκαν.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια παρουσίαση της νεότερης ελληνικής ιστορίας, ξεκινώντας από την επανάσταση του 1821 και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας. Οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία των υλικών που παρουσιάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων κειμένων, φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο μουσείο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν εκθέματα στολών και πολεμικού υλικού από τον αγώνα του 1821. Τα εκθέματα αυτά τους έδωσαν μια πραγματική εικόνα της σκληρής πάλης που δόθηκε για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Έπειτα από την ξενάγηση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με ό,τι είδαν και άκουσαν. Οι ερωτήσεις αυτές ανέδειξαν το ενδιαφέρον και την περιέργειά τους για την ιστορία της χώρας μας. Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του μουσείου, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα άρμα μάχης, θωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα όπλα, καθώς και ένα αεροσκάφος, προσφέροντας μια πραγματική εικόνα της πολεμικής τεχνολογίας.

Μετά την επιστροφή τους στις τάξεις, οι μαθητές συζήτησαν και κατέγραψαν τις σκέψεις τους για το μουσείο. Έπειτα, χωρίστηκαν σε ομάδες και παρουσίασαν μερικούς από τους ήρωες της Επανάστασης του 1821.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου