Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας φόρεσε τα γιορτινά του για να τιμήσει την εθνική εορτή και την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τα τμήματα της Ε΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων κ. Ασπασίας Τσώνη και κ. Δήμητρας Λαμπίρη, παρουσίασαν μια εντυπωσιακή εκδήλωση με τίτλο: “Ξύπνα Ραγιά”, στηριζόμενη στην παράδοση και τη σύγχρονη προσέγγιση της ιστορίας μας.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον λόγο του Διευθυντή, ο οποίος επεσήμανε τη διπλή φύση της 25ης Μαρτίου, ως θρησκευτική και εθνική εορτή, ενώ παράλληλα παρουσίασε μια σύντομη ιστορική αναδρομή. Η γιορτή συνεχίστηκε με μια ποικιλία εκδηλώσεων που ενθουσίασαν το κοινό, αποτελούμενο από γονείς και μαθητές. Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα. Οι μαθητές παρουσίασαν πολύ καλά δουλεμένα θεατρικά σκετς, επιλέγοντας κομμάτια της λαϊκής μας παράδοσης με ήρωες του καραγκιόζη, αλλά και πιο σύγχρονες προσεγγίσεις που ανέδειξαν τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.

Η προσπάθεια των μαθητών και των δασκάλων ήταν επιτυχημένη, καθώς το κοινό απήλαυσε μια παράσταση γεμάτη συναισθήματα και πατριωτισμό. Το κλείσιμο της γιορτής έγινε με τον εθνικό μας ύμνο.

 Συνολικά, η σχολική γιορτή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας αποτέλεσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνδυασμού παράδοσης και σύγχρονης προσέγγισης της ιστορίας μας.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου